top of page
Socialrun LOGO meedoen_bewerkt.png
voordekunst-750x727.png

GEBROKEN GELUK
31 januari - 1 + 2 februari 2020

Theater de Ruchte | Someren

‘Gebroken Geluk’ vertelt het verhaal van een jonge vrouw die diep in een drank- en drugsverslaving zit. Door grote toevalligheid komt zij een man tegen die haar zo veel liefde gunt en geeft dat ze talloze pogingen doet om haar ziekte te overwinnen, zodat ze samen een toekomst op kunnen bouwen. De twee lijken het ultieme geluk gevonden te hebben, maar telkens weer vind de vrouw haar weg terug naar het bekende verleden. Wanneer psychoses, depressie, wanen en illusies beide levens opbreken lijkt hun gebroken geluk niet meer te lijmen. Maar is het niet zo dat liefde alles overwint?

Na de succesvolle crowdfunding bouwt een jonge groep regionale toneelspelers aan deze ingrijpende voorstelling over de psychiatrie. Over liefde, vertrouwen en hoop.

Met een krachtig “nieuw” theaterconcept, zonder gesproken teksten, waarbij muziek de gevoelsleidraad vormt, geeft regisseur Tim van Dongen het publiek de mogelijkheid eigen invulling te geven aan het verhaal.

Van Dongen: “In deze tijd van sociale acceptatie en taboes rondom drugs en verslaving, het elektronisch communiceren in plaats van ‘face to face’, is het belangrijker dan ooit om te blijven praten met elkaar over dit soort thematieken. Ik hoop het publiek met deze voorstelling tot in het binnenste van hun ziel te raken, zodat ze bij het verlaten van de theaterzaal een standpunt in kunnen nemen, om vervolgens in gesprek te kunnen gaan met hun kinderen, vrienden, buurman of collega. ‘Gebroken Geluk’ is geen scholing of absolute waarheid, het is een bewustwording waar iedere bezoeker iets uit haalt. Iedereen kent immers wel iemand die…”. 

bottom of page